Thursday, 8 May 2014

Ke Perak Kah Kita!!!





Assalamualaikum semua n selamat sejahtera..

Mesti korang terfikir kan  merapuk apa shamilin ni dengan tajuk entry macam tu (Ke Perak Kah Kita)..Sebenar nya shamilin baru je tamat spm so dapat tawaran belajar kat Ipoh,Perak..Tapi shamilin macam tak yakin lak nak pergi..coz takut tak boleh bawak.

 Shamilin dapat offer study kat RCMP kt ipoh,perak..Kos diploma In Nursing..Kakak shamilin lah yang mintak kos ni..kan dah dapat..dulu masa sekolah form 4 gatal-gatal nak tukar kos..kan dah datang balik ..tu lah orang kata kalau kita dah ditakdirkan belajar benda tu lari sejauh mana pun kita jumpa balik dengan benda tu..huhuuhu..Tapi shamilin takut lah nak study nursing ni..dah kt sekolah dulu shamilin ambila akaun..takde kene megena pun dengan nurse ni..tapi disebabkan parents shamilin nak sangat shamilin jadi nurse so shamilin ikut je..

  Korang rase susah tak study kos nurse ni??Harap-harap tak sesusah shamilin fikir lah..cool je tengok kakak-kakak n abang-abang nurse yang comel ni belajar..bak kata mak shamilin jadi nurse dapat banyak pahala sebab tolong selamatkan nyawa orang..Dengan patuh shamilin pun terima je lah..mungkin ini takdir shamilin..semoga Allah permudahkan urusan shamilin...

  Shamilin daftar 21/6 ni..dah tak lama shamilin nak masuk...tak dapat dah nak bermanja-manja dengan parents n goyang kaki kat rumah..u tu belakang hospital besar ipoh, Raja Permaisuri Bainun..kalau orang kat kawasan tu panggil Kolej Perubatan Diraja Perak..nama sebenar Unikl Royal Collage Madicine Perak..kakak-kakak n abang-abang senior jangan buli shamilin tau nanti..hehehe..shamilin tahu kakak-kakak dan abang-abang senior baik-baik belaka kat RCMP..huhuhu

  Korang jangan lupa doa kan kejayaan shamilin menjadi nurse yang berjaya dan berwawasan..Insyallah..