Tuesday, 27 May 2014

Topup Murah-Murah..

 


Assalamualaikum dan salam sejahtera semua..

Okey hari ini shamilin nak kongsi kan benda baik dengan korang semua..shamilin dah lama join benda ni..so alang-alang shamilin join ni boleh lah shamilin ajak sesiapa yang nak jadi agen topup ni..shamilin tak ada kedai pun..just jual kat kawan-kawan face to face je..siapa-siapa pun boleh jual..korang tidak perlu mempunyai Ijazah atau Diploma untuk menjalankan perniagaan ini. Selagi korang mempunyai telefon bimbit, tahu menggunakan SMS, mempunyai modal yang kecil sahaja maka korang sudah boleh memulakan bisnes ini dan mampu melakukannya. korang juga tidak perlu mempunyai kedai, tidak perlu mendaftar perniagaan, tidak perlu menyimpan stok, tidak perlu menjaja, tidak perlu membuat demo produk yang ingin dijual, dan sebagainya. Malah, bukan korang mencari prospek, tapi prospek yang akan datang mencari korag! Kerana topup prepaid ini menjadi keperluan setiap hari kepada para pengguna handphone..

 Pertama sekali untuk memulakan bisnes topup ini korang mesti daftar dulu..RM30 je..murah kan..tak kan lah korang tak mampu kut..RM30 je kan.RM30 seumur hidup tau..bisnes topup ni daripada syarikat topup tau..untuk pendaftaran no fon korang shamilin yang uruskan..lepas tu korang dah boleh start..mesti korang tertanya-tanya betul ke bisnes jual topup ni..Tak kan lah tak betul..shamilin dah lama join benda ni..kalau tipu shamilin tak cakap lak kat korang..nanti kalau korang betul-betul nak jadi agen boleh wechat shamilin nanti shamilin bagi no akaun bank shamilin..kalau tipu boleh report polis..

Bagaimana? korang ingin menjadi agen bisnes jual topup? Dengan hanya mendaftarkan satu nombor, korang boleh menjual kesemua prepaid yang syarikat tawarkan, jom lihat kelebihan sebagai agen syarikat.
1.       Yuran keahlian murah
2.       Boleh upgrade keahlian pada bila-bila masa.
3.       Tiada yuran tahunan.
4.       Pendaftaran sekali seumur hidup.
5.       Semua orang boleh menyertai perniagaan ini.
6.       Pendapatan secara “real time”.
7.       Perkhidmatan server terbaik & pantas.
8.       Kadar keuntungan yang tertinggi (Sehingga 5%).
9.       Perkhidmatan top up 24 jam.
10.   Reload serta merta (easyreload) & Softpin.
11.   Tidak memerlukan premis perniagaan – Urusniaga hanya melalui HP
12.   Caj SMS yang minimum iaitu 1sen dengan active10, 8pax, Upax & Teman 20.
13.   Tidak memerlukan pekerja – Anda uruskan sendiri.
14.   Urusniaga di mana-mana sahaja – Mobile biz
15.   Tidak perlu menyimpan stok kad topup.
16.   Khidmat bantuan dari Careline.
17.   Bukan skim cepat kaya.
18.   Sistem ala MLM atau Multi Level Marketing.
19.   Tidak perlu maintain jualan.
20.   Tiada caj tambahan bagi tambah modal.
21.   Boleh mendaftarkan sendiri agen baru.
22.   Tidak perlu pergi ke kedai topup untuk topup.
23.   Keuntungan 100% daripada pendaftaran agen di bawah anda.
24.   Terima komisyen hasil jualan downline.

25.    Topup lebih murah daripada pasaran.
  
  korang mesti nak tahu macam mana benda ni berfungsi kan..



Mesti korang tertanya-tanya "banyak ke dapat untung??"..meh sini shamilin cite sikit pasal untung komisyen dan income..

  • Keuntungan pertama-(jualan topup)
  • Keuntungan kedua-(yuran melantik agen)
  • Keuntungan ketiga-(komisen dari jualan agen yang dilantik)
  • Keuntungan keempat-(komisen agen berganda)
sebenarnya benda ni atas usaha kita..semakin ramai agen bawah kita semakin banyak keuntungan yang kita dapat..sama juga dengan jualan topup..semakin ramai orang beli topup dengan kita, banyak lah dapat untung..dia menggunakan sms je..

kalau korang ada sebarangan pertanyaan,nak tahu lebih lanjut atau nak jadi agen(amat dialu-alukan)boleh wechat shamilin96 cepat-cepat tau..anytime shamilin akan layan semua karenah korang..okey thanks sudi baca..






  

Thursday, 8 May 2014

Ke Perak Kah Kita!!!





Assalamualaikum semua n selamat sejahtera..

Mesti korang terfikir kan  merapuk apa shamilin ni dengan tajuk entry macam tu (Ke Perak Kah Kita)..Sebenar nya shamilin baru je tamat spm so dapat tawaran belajar kat Ipoh,Perak..Tapi shamilin macam tak yakin lak nak pergi..coz takut tak boleh bawak.

 Shamilin dapat offer study kat RCMP kt ipoh,perak..Kos diploma In Nursing..Kakak shamilin lah yang mintak kos ni..kan dah dapat..dulu masa sekolah form 4 gatal-gatal nak tukar kos..kan dah datang balik ..tu lah orang kata kalau kita dah ditakdirkan belajar benda tu lari sejauh mana pun kita jumpa balik dengan benda tu..huhuuhu..Tapi shamilin takut lah nak study nursing ni..dah kt sekolah dulu shamilin ambila akaun..takde kene megena pun dengan nurse ni..tapi disebabkan parents shamilin nak sangat shamilin jadi nurse so shamilin ikut je..

  Korang rase susah tak study kos nurse ni??Harap-harap tak sesusah shamilin fikir lah..cool je tengok kakak-kakak n abang-abang nurse yang comel ni belajar..bak kata mak shamilin jadi nurse dapat banyak pahala sebab tolong selamatkan nyawa orang..Dengan patuh shamilin pun terima je lah..mungkin ini takdir shamilin..semoga Allah permudahkan urusan shamilin...

  Shamilin daftar 21/6 ni..dah tak lama shamilin nak masuk...tak dapat dah nak bermanja-manja dengan parents n goyang kaki kat rumah..u tu belakang hospital besar ipoh, Raja Permaisuri Bainun..kalau orang kat kawasan tu panggil Kolej Perubatan Diraja Perak..nama sebenar Unikl Royal Collage Madicine Perak..kakak-kakak n abang-abang senior jangan buli shamilin tau nanti..hehehe..shamilin tahu kakak-kakak dan abang-abang senior baik-baik belaka kat RCMP..huhuhu

  Korang jangan lupa doa kan kejayaan shamilin menjadi nurse yang berjaya dan berwawasan..Insyallah..

Inner Bawal Murah-Murah Dan Comel-Comel

Assalamualaikum,,

For Serious Buyer Only!!!!
Ada sesiapa yang nak beli inner bawal..shamilin tolong kakak shamilin jual inner bawal..murah-murah je..kalau korang  borong banyak nanti dapat diskaun..harga kasih sayang je dengan korang semua shamilin bagi..

         Price:RM4(exclude postage)
         Material:Bawal Kangaroo
         Measurement:52cm/52cm
         Buy 10psc kebawah RM4
         Buy 20psc keatas RM3.45
         Buy 50psc keatas RM3.00

Ni antara warna inner bawal shamilin jual..:


Colour:

1.Royal                                6.Sky Blue
2.Teal                                   7.Turqoise
3.Baby Blue                         8.Cyan
4.Blue Green
5.Electric Blue


Colour:

9.Black                       14.Brown
10.Dark Grey             15.Gold
11.Light Grey             16.Sand
12.Khaki Brown
13.Cocoa


Colour:

17.Maroon                    22.Bubble Gum
18.Pulasan                     23.Pink
19.Red Tomato             24.Pinkish Pupple
20.Fuschia
21.Shocking Pink


Colour:

25.Plum                            30.Pink Purple
26.Royal Purple               31.Mustard
27.Ylum Purple                32.Milky Orange
28.Yam Purple
29.Greyish Purple



Colour:

33.Emerald                      38.Striking Red
34.Apple Green              39.Orange
35.Apple                         40.Soft Peach
36.Striking Green
37.Turqoise Green


Colour:

41.Peach                          46.Tangerine
42.Golden Cocoa             47.----------(sold out)
43.Seaform                       48.Chili Red
44.Cinnamon
45.Shock Green


Colour:

49.Coklat Gelap Pokok                54.Dark Blue
50.Coklat Muda                           55.------(out)
51.Coklat Emas Masak                56.Light pink
52.Putih                                       57.-----(sold out)
53.Cream                                     58-----(sold out)


Contoh pemakaian inner bawal:

ni pakai dengan selendang

 ni pakai dengan tudung syria

Colour dia mungkin berbeza sedikit dengan yang betul disebabkan pencahayaan lampu..Sebelum membuat pembayaran sila pastikan colour yang korang nak ada stok..sebarang pertanyaan atau urusan jual beli bolah text/whatsapp 0199547947..Kalau korang nak senang bolah je pergi kat fb nama ain nabila collection(inner bawal).. Happy shopping.. :))